Als je erg onzeker bent omdat je kaal begint te worden, dan is een bezoek aan de haarkliniek Rotterdam helemaal geen gek idee. Vooral mannen worden op latere leeftijd vaak kaal. Dat hoeft niet per se te betekenen dat je ziek bent. Het is heel normaal dat je haren op latere leeftijd uitvallen als man. Dat komt doordat onze haarzakjes vrij kwetsbaar zijn voor het mannelijke hormoon testosteron. Toch voelt het zeker niet als de normaalste zaak van de wereld als je kaal begint te worden. De meeste mensen hechten veel waarde aan hun kapsel. Als er dan plotseling haar begint uit te vallen, is dat allesbehalve prettig.

Overweeg zelf of je naar de haarkliniek Rotterdam gaat

Je kunt zelf bepalen of je naar de haarkliniek Rotterdam gaat of niet. Je kunt er ook voor kiezen om het feit dat je kaal wordt te accepteren. Sommige mannen staat een kaal hoofd ook juist erg goed. Wanneer je besluit om een kaal hoofd te accepteren, kun je op een gegeven moment het best helemaal kaal gaan. Dat ziet er beter uit dan wanneer je een pleintje op je hoofd hebt. Wil je absoluut niet kaal worden? Geen probleem, dan kun je gewoon een afspraak maken bij de haarkliniek Rotterdam. Men kan je hier helpen door middel van een haartransplantatie. Zo kun je toch weer haar krijgen op plekken waar geen haar meer groeit.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Wellicht denk je dat een haartransplantatie bij de haarkliniek Rotterdam een heftige ingreep is, maar dat is zeker niet waar. Bij een haartransplantatie worden er eerst gezonde haarzakjes verwijderd op een plek waar je nog niet kaal bent. De meeste mannen blijven haar behouden op hun achterhoofd. De haarzakjes die hier verwijderd zijn, worden vervolgens op de kale plekken geïmplanteerd. Vervolgens moeten de wondjes genezen en hierna is het een kwestie van afwachten voordat je haar weer begint te groeien. De eerste periode na de behandeling mag je hoofd niet in aanraking komen met direct zonlicht. Ook mag je niet sporten na de haartransplantatie. Relatief snel mag dat echter allemaal weer.

Een haartransplantatie is vaak een beter alternatief voor medicijnen

Sommige mannen die kaal beginnen te worden, besluiten om eerst nog medicijnen te gebruiken. Dat is echter niet altijd de beste keuze. Het nadeel van die medicijnen is namelijk dat de bijwerkingen niet altijd even prettig zijn. Daarnaast werken de medicijnen slechts tijdelijk. Er zijn nog geen medicijnen die in staat zijn om je permanente nieuwe haargroei te geven. Als die er waren, zou de haarkliniek Rotterdam waarschijnlijk geen haartransplantaties meer aanbieden.

Een haartransplantatie kent een hoop voordelen. Zo kent de behandeling vrijwel geen bijwerkingen. Belangrijk is alleen om vooraf een goed beeld te krijgen van de te verwachten resultaten. Zo voorkom je teleurstellingen. Wanneer je een goed beeld van de behandeling hebt, is de kans op teleurstellingen zeer klein. Er zijn veel mannen die weer erg gelukkig zijn vanwege het feit dat ze een mooie nieuwe bos haar hebben gekregen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.