Heb je het idee dat je slechthorend bent? Maak dan eens een afspraak bij een audicien bij jou in de buurt. Mogelijk dat een hoortoestel je een uitkomst kan bieden. Tijdens een afspraak bij een audicien zal er een gehoortest bij je worden afgenomen. Aan de hand hiervan zal er bepaald worden in welke mate je slechthorend bent.

De gehoortest

Tijdens het afnemen van een gehoortest worden er bepaalde tonen afgespeeld. Deze tonen zijn hoorbaar door de hoofdtelefoon die je tijdens zo’n gehoor test op hebt. De tonen die afgespeeld worden beginnen stil en worden naarmate dat de test vordert steeds luider. De metingen worden voor elk oor afzonderlijk uitgevoerd. Dit zodat er een goed beeld ontstaat van de gehoorfunctie van beide oren. Er zijn verschillende audiciens waarbij je terecht kunt voor het doen van zo’n gehoor test. Bijvoorbeeld bij een audicien in Breda.

Audicien in Breda
Wanneer je het idee hebt dat je slechthorend bent en in de omgeving van Breda woont, kun je op zoek gaan naar een audicien in Breda. Je wilt immers niet langer onderweg zijn naar je afspraak bij een gediplomeerde audicien dan nodig is. Zo’n audicien in Breda zal een gehoortest bij je afnemen. Na afloop van deze test krijg je te horen in hoeverre je gehoor beschadigd is. Afhankelijk van deze uitslag wordt er wel of geen gehoorapparaat aangemeten.

Een gehoorapparaat aanmeten

Wanneer uit de gehoortest die is afgenomen door een audicien in Breda blijkt dat je gehoor beschadigd is, zal er een gehoorapparaat aangemeten worden. Welke gehoorapparaat het beste voor jou geschikt is, is afhankelijk van de uitslag van de gehoortest. Er zijn namelijk verschillende gehoorapparaten verkrijgbaar. Hierbij kun je onder andere denken aan onzichtbare gehoorapparaten, gehoorapparaten die je kunt bedienen met je smartphone en aan oplaadbare gehoorapparaten. Zo’n gehoorapparaat die je met behulp van je smartphone kunt bedienen heeft een aantal voordelen.

De voordelen van het bedienen van je gehoorapparaat met behulp van je smartphone

Wanneer je kiest voor een gehoorapparaat die je kunt bedienen met je smartphone, biedt je dit een aantal voordelen. Je kunt je gehoorapparaten rechtstreeks aansluiten op de audioapparatuur die je thuis hebt staan. Zo komt bijvoorbeeld het geluid van de televisie rechtstreeks binnen op je gehoorapparaten. Wanneer er uit de gehoortest is gebleken dat de aanschaf van een gehoorapparaat noodzakelijk is, is het vaak mogelijk om hiervoor een vergoeding te ontvangen vanuit de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Wel is het hierbij van belang dat je minimaal 35dB gehoorverlies hebt. Een gehoorapparaat kan dus echt een uitkomst zijn op het moment dat je slechthorend bent, waarbij er vaak een gedeelte van de kosten zal worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.