Hoogsensitief zijn is slechts één van de vele uiteenlopende kenmerken die de meeste mensen hebben. De meeste mensen met hoogsensitiviteit hebben de reputatie dat ze expressiever reageren dan de gemiddelde persoon. Ze worden gemakkelijk overweldigd door zelfs de kleinste stimuli, zoals een piepende klok of een praatgrage collega. Deze personen gedragen zich echter niet volledig op basis van hun emoties; zij zijn veelal zeer intelligent en hebben een superieur vermogen om situaties in te schatten. Zij hebben zowel negatieve als positieve kenmerken die in hun voordeel kunnen worden gebruikt.

Onderscheid van hoogsensitief persoon 

HSP’s hebben de psychologische eigenschap dat ze zichzelf en hun persoonlijke ruimtes overmatig beschermen. Indringers zijn niet toegestaan op hun werkplek. Sommige mensen proberen hun beschermende aard te verbergen door alles op alles te zetten en het tegenovergestelde te laten zien. Dan raken ze te gestrest, wat leidt tot overprikkeling en angst. Persoonlijke relaties zijn notoir moeilijk om mee om te gaan. Persoonlijke zorgen belemmeren vaak hun vermogen om met hun relaties om te gaan. Het is hun intuïtief denken en diepe analogieën die zij hun partner het meest kunnen bieden. Werk en carrière zijn de moeilijkste aspecten van het leven van HSP’s. Dit is te wijten aan het feit dat de meeste banen vereisen dat je met anderen omgaat.

Gevolgen van purpurische uitslag

Purpurische uitslag is een van de tekenen van een aantal medische ziekten. Purpura is de meest voorkomende purpura-gerelateerde medische aandoening (HSP). Dit is een aandoening waarbij de kleine bloedvaten opzwellen en gaan bloeden. Abdominale ongemakken zijn vaak aanwezig. Leukemie en meningitis zijn twee andere ziekten die purpurische uitslag als neveneffect kunnen hebben. Het kan voorkomen bij mensen die een extreem laag aantal bloedplaatjes hebben. Purpura is een teken dat het bloedplaatjes systeem zwak is, omdat bloedplaatjes helpen de bekleding van de haarvaten van het lichaam dikker te maken en het stollingsproces te bevorderen. Als gevolg daarvan kan een verlaagd aantal bloedplaatjes leiden tot overmatige bloedingen in de bloedvaten van de huid. Bloedingen kunnen ook worden veroorzaakt door beschadigde bloedvaten. Purpura-uitslag kan worden veroorzaakt door elk type bloedvatontsteking. Omdat purpurische uitslag geen ziekte op zich is, kan een patiënt verwachten dat de uitslag vanzelf minder wordt. Pijnstillers daarentegen kunnen worden gebruikt om te helpen tegen de pijnen die door purpura worden veroorzaakt. Prednisolon, een soort steroïdaal geneesmiddel dat wordt gebruikt om ernstige maag- en gewrichtsproblemen te behandelen, kan naast paracetamol worden ingenomen en als een persoon met purpurische uitslag ook bijkomende symptomen heeft zoals bloederige ontlasting, bloederige urine, nier- of darmproblemen, moeten tests worden uitgevoerd om na te gaan of de situatie ernstiger kan worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.