Zorg aan huis

Het hebben van een goede gezondheid is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Vaak komt het voor dat je last krijgt van bepaalde gezondheidsklachten naar mate je ouder wordt. De een heeft dit sneller dan de ander. Dit kan liggen aan de manier waarop je leeft, maar natuurlijk ook genetische zaken. Het is logisch dat je hier wat ondersteuning in zou willen hebben, als je merkt dat de dagelijkse taken minder makkelijk gaan. Denk aan lekker douchen in de ochtend, een simpel bezoek aan het toilet of het klaarmaken van een ontbijtje. Dit klinkt allemaal erg simpel, maar voor veel mensen geldt dit helaas niet. Een steuntje in de rug is dan wel zo prettig.

Tijdelijke of permanente zorg

Een ondersteuning van de dagelijkse basiszorg wordt gedaan voor een verzorgende IG. Maar wat houdt dit dan in? Een verzorgende IG is een verzorgende individuele gezondheidszorg. Dit is eigenlijk kort gezegd iemand die mensen verzorgt met een specifieke zorgvraag. Deze zorg kan voor een tijdelijke periode zijn, of voor een lange periode. Denk aan mensen die een flinke operatie hebben gehad en op dit moment niet in staat zijn om zelf de dagelijkse handelingen uit te voeren. Als je een vervelende ziekte hebt, wat ervoor zorgt dat je fysiek niet sterk genoeg bent, zul je voor een langere tijd zorg nodig hebben. Naast het helpen bij douchen en aankleden, kan er ook geholpen worden bij andere dagelijkste activiteiten.

Dag en nacht paraat

Merk je als verzorgende IG dat er iets aan de hand is? Dan is het jouw taak om op tijd aan de bel te trekken. Op dat moment kan een verpleegkundige of een andere arts ondersteuning bieden. Dit is wel zo prettig, aangezien je als verzorgende IG natuurlijk niet alle taken op je kunt nemen. Als het gaat om gezondheid, dan blijft dit natuurlijk dag en nacht doorgaan. Het is dan ook logisch dat er mensen zijn die ook in de nacht ondersteuning nodig hebben. Je kunt als verzorgende IG dan ook een nachtdienst draaien. Deze zorg is erg belangrijk. Merk je dat je op zoek bent naar net wat meer uitdaging dan alleen één woning? Dan is het ook mogelijk om meerdere woningen op je te nemen in een bepaalde wijk. Zo ligt alles wel in de buurt, maar heb je wat afwisseling.

Lekker in de buurt

Het is handig om adressen uit te kiezen bij jou in de buurt. Op deze manier kun je ook in vervelende situaties snel ter plaatsen zijn. Denk aan adressen in de buurt van Breda. Ook als persoon die zorg nodig heeft, is het prettig als de verzorgende in de buurt woont. Op deze manier weet je namelijk dat je snel geholpen kunt worden als er even niet iemand bij jou thuis is. Je hebt natuurlijk verschillende vormen van zorg en voor de een zal dit meer zijn dan voor de ander. Toch vinden veel mensen het prettig om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven. Het hebben van zorg aan huis is dan ook zeker een fijne uitkomt.