Uit onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat acupunctuur kan helpen bij pijnbestrijding. Hierbij kan je denken aan het vergemakkelijken van bepaalde soorten pijn zoals misselijkheid, braken en bevallen. Uit onderzoek in Duitsland bleek bijvoorbeeld dat acupunctuur hoofdpijn en rugpijn verminderde. Er zijn bovendien ook aanwijzingen dat acupunctuur van hulp kan zijn bij behandelingen tegen hooikorts, menstruatiekrampen, astma en functionele maagproblemen. Acupunctuur kan dus met verschillende doelstellingen toegepast worden. Indien je je afvraagt of acupunctuur ook een oplossing voor jou kan zijn, kan je voor meer informatie terecht bij acupunctuur Amsterdam. 

Heeft acupunctuur bijwerkingen?

Acupunctuur mag alleen toegepast worden door gecertificeerde artsen, zoals bij acupunctuur Almere.  Wanneer het wordt toegepast door een gecertificeerde arts, is er een zeer geringe kans op bijwerkingen. Over het algemeen kan kunnen er wel kleine en simpele bijwerkingen ontstaan. Dit is bijvoorbeeld lichte pijn of bloeding op de plekken waarbij de naalden worden ingebracht. Indien acupunctuur wordt toegepast door iemand die onbevoegd is, kunnen er wel infecties en andere complicaties ontstaan. Een onbevoegd persoon zal dit namelijk onder onhygiënische omstandigheden doen.

Afvallen met behulp van acupunctuur

Acupunctuur kan effectief zijn bij gewichtsverlies. Acupunctuur kan onder andere tot het volgende leiden: het versnellen van het metabolisme, het verminderen van de eetlust en het verminderen van stress. Acupunctuur is natuurlijk onderdeel van de Chinese geneeskunde en volgens deze geneeskunde is de oorzaak van gewichtstoename een onbalans in het lichaam. Deze onbalans kan worden veroorzaakt door een disfunctie van de lever, nier of schildklier. Bij acupunctuur met gewichtsverlies als doel ligt de focus daarom bij deze lichaamsonderdelen. Alleen acupunctuur zal niet leiden tot gewichtsverlies. Je moet naast acupunctuur wel diëten en/ of sporten. Bij gewichtsverlies is het oor een belangrijk acupunctuurpunt. Er zijn punten in het oor die organen in het lichaam stimuleren. Acupunctuur in het oor leidt onder andere tot het volgende: je krijgt sneller het gevoel dat je vol zit, je krijgt minder snel het gevoel dat je honger hebt, je gaat niet meer extreem veel eten en het metabolisme en vetverbranding wordt versneld. Hierdoor voelen patiënten zich rustiger, maar tegelijkertijd ook actiever. Dit komt doordat er een evenwicht wordt bereikt. Mensen komen aan doordat ze slechte eetgewoonten hebben. Eetgewoonten kun je niet makkelijk veranderen. Wanneer iemand een dieet volgt, kan dit leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Hierdoor is het mogelijk dat iemand het dieet niet meer voortzet. Door middel van een acupunctuurbehandeling kan dit echter onder controle gehouden worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten